Een culturele make-over van de Colombiaanse stad Medellin!

Medellin is een stad met humor! Kijk alleen maar eens rond op de Plaza Botero waar de kunstenaar Fernando Botero kunstwerken  heeft uitgestald van rondborstige dames en grappig gespierde mannen.

medellin-plaza-botero.jpg

Tel hierbij de make-over op die de stad de laatste jaren heeft ondergaan dan kunnen we zeker vaststellen dat de stad meer dan een bezoek waard is!

Nieuwe parken, bibliotheken en autovrije voetgangerszones zijn aangelegd, zo ook een nieuwe metro lijn, een kabelbaan en een Museum van Moderne Kunst (MAMM). De kabelbaan brengt je in 15 minuutjes naar het Arvi Park; 16.000 hectare jungle met tropische vogels en vlinders.

Het voelt altijd aan als lente in Medellin, heerlijk dus om van de vele restaurantjes, barretjes en terrasjes te genieten. En het is vooral de stad van de festivals! In juni is het de mode-week, in juli het internationale tango festival en in augustus vindt het spectaculaire bloemenfestival plaats. Maar eigenlijk nog het leukst is het om rond te struinen in het Manique district, waar eens in de maand professionals en amateurs van hun ‘zooi’ proberen af te komen.

Struin lekker rond in de wijk Pueblito Paisa, een replica van een traditioneel Colombiaans dorpje met z’n vele kerken en gezellige barretjes en geniet van de stad die zo ontzettend veranderd is sinds Pablo Escobar hier tot 1993 nog zijn drugszaken afhandelde!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s