Bezoek een kleurrijk evenement in Peru dit jaar!

De peruanen weten maar al te goed hoe je een festival organiseert!

Hieronder volgt een lijst met de meest kleurrijke evenementen.

*Op 11 & 12 februari wordt het ‘Candelaría’ festival gehouden in Puno. Het is het grootste evenement in de Peruaanse folklore en wordt gevierd ter ere van de Maagd van ‘Candelaría’, de Patroonheilige van de stad.[]

*10 tot 14 februari: vier dit keer Carnaval niet in Brabant of Rio maar in Cajamarca of Ayacucho, weer eens heel iets anders maar een feest wordt het zeker ook!

*Van 25 maart tot 1 april  wordt ‘La Semana Santa’ (de Heilige week) gevierd in steden als Lima, Ayacucho, Arequipa, Cajamarca en Cusco.

*15 april: de mooiste paarden laten zich van hun beste kant zien tijdens het ‘Caballo de Paso’ festival (paardenfestival).

*Op 24 juni wordt in Cusco het bekendste festival van het land gevierd: het Inti Raymi festival. Het is het Inca-feest van de Zon, waarbij de Zonnegod Wiracocha werd vereerd. Denk aan oude kostuums, veel muziek en straatfestivals. Een kleurrijk spektakel![]

 

 

 

 

*Van 15 tot 18 juli is er wederom een festival in Cusco: het Paucartambo festival waarbij de Maagd Carmen wordt geëerd. Een groot straatfestival wat zeker een bezoek waard is!

*Elk jaar in september wordt in Lima het Mistura festival gevierd. Voor wie van lekker eten & drinken houdt is het zéker een must, en natuurlijk staat de beroemde Pisco Sour op het menu![]

*Een ander festival in Lima is het ‘Señor de los Milagros’ festival ik oktober (het Lord of the Miracles festival). Het is één van de grootste processies in Noord- en Zuid Amerika waarbij tienduizenden mensen in paars gekleed zingen en bidden. Erg indrukwekkend.

*En natuurlijk mag het ook in Peru niet ontbreken aan een groots feest op oudejaarsavond!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s