Culinaire toppers in Peru!

on

Hoog in de Andes op zo’n 3500 meter hoogte bevindt zich een van de beste restaurants ter wereld! In Moray, in de Heilige Vallei, kun je letterlijk en figuurlijk op hoog niveau culinair smullen want Virgilio Martinez, die recentelijk is gekozen tot beste chef-kok ter wereld, heeft hier zijn 2e Peruaanse restaurant geopend.

Het restaurant heet ‘Mil’ en als je wilt kun je er een handje mee helpen met het oogsten van de aardappels voordat je aan tafel schuift. Samen met de lokale bevolking wordt er onderzoek gedaan naar nieuwe  gewassen, water komt uit de gletsjers in de Andes en het roze zout uit de lokale zoutpannen van Maras wordt gebruikt om een en ander lekker op smaak te brengen.

Een culinaire ervaring op zo’n bijzondere lokatie waar veel moeite gedaan wordt om met de lokale bevolking samen te werken zul je niet snel vergeten!

Het andere top restaurant van Virgilio Martinez, ‘Central’, bevindt zich in de wijk Miraflores in Lima, nummer 5 in de top 50 van beste restaurants ter wereld! Met bekende gerechten zoals ceviche, maar zeker ook gerechten en exotische ingredienten waar menigeen nog nooit van gehoord heeft is het alsof je een culinaire reis door dit kleurrijke land maakt! Houd je hele avond ervoor vrij want er staan meer dan 17 gerechten op het menu!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s