Een oase van rust en duizenden sterren in de Chileense Elqui vallei

De Chileense Elqui vallei, zo’n 500 km ten noorden van Santiago, valt een beetje in de schaduw van de beroemde Atacama woestijn. Steeds meer reizigers echter bezoeken deze regio waar sterren kijken tot de topattractie behoort. Meer dan 300 dagen per jaar is de lucht wolkenloos en heb je daardoor de kans om vanaf verschillende observatoria duizenden sterren en sterren compilaties te bewonderen!

Maar niet alleen de heldere hemels trekken de aandacht van het groeiende aantal bezoekers. De natuur is er schitterend met z’n vruchtbare valleien vol avocado bomen, wijngaarden, palmen en ga zo maar door. Het is een plek met een speciale energie, spirituele mensen komen hier in contact met esoterische geheimen en de beroemde Chileense dichter Gabriela Mistral heeft veel inspiratie voor haar werk op gedaan in de vallei.

Behalve wandelen en paardrijden kun je er vlakbij aan de kust op een bootje springen om met wat geluk Humboldt pinguins, otters, zeehonden, aalscholvers, zeeolifanten en tuimelaars (een dolfijnsoort) te zien. En van oktober tot december is het de beste tijd om walvissen te spotten!

En last but not least, het is de plek waar Pisco sour vandaan komt, het populairste alcoholische drankje van Chili!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s